Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine MARTISE so sestavljeni v skladu z Uradnim listom RS – “4288. Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) (uradno prečiščeno besedilo)” ter na podlagi priporočil GZS-Gospodarske Zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino MARTISE, ki je ponudnik storitev e-poslovanja, upravlja podjetje Studio Urška Marolt s.p. Smo zavezanci za DDV.
Vsi elementi spletne strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja Urške Marolt. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, v primeru zlorabe pa uporabnik odgovarja kazensko in materialno.
Uporabnik z uporabo spletne strani www.martise.eu sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. Če se s temi splošnimi pogoji ne strinja, ga pozivamo, da preneha z dostopanjem do spletne strani. Spletno mesto lahko brez posebne najave kadarkoli spremeni pogoje uporabe, ki veljajo od trenutka objave. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno preveril splošne pogoje poslovanja in če se s spremenjenimi pogoji ne bo več strinjal, bo z uporabo spletnega mesta prenehal.

Transparentnost informacij
(sestavljeno po povzetku zakonodaje)
Spletna trgovina MARTISE se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) določen način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Upravljavec
Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Studio Urška Marolt s.p. (MARTISE)
Šolska ulica 28, 3330 Mozirje,
MARTISE atelje: Šmihelska cesta 1, 3330 Mozirje (PE)
Telefon: 041 637 884
e-mail: martise@martise.eu
Davčna številka: SI96620838
Matična številka: 1509659000
TRR:
– SI56 0242 6009 1719 078 (NLB)
– SI56 0510 0801 5873 945 (ABANKA)
Facebook: MARTISE (www.facebook.com/martise.eu)
Instagram: @martisefashion

Ponudba artiklov in cene
Vse cene v spletni trgovini www.martise.eu so objavljene v evrih (EUR) in že vključujejo DDV. Te cene veljajo v trenutku oddaje naročila, v primeru 100% plačila predračuna z nakazilom na TRR: . Zaradi poslovanja preko spleta in prodaje izdelkov fizično v ateljeju, se ponudba lahko spreminja pogosto in hitro. MARTISE si pridružuje pravico, da izdelka, ki ni na zalogi, ni mogoče več izdelati, čeprav je objavljen na spletnem mestu www.martise.eu. Dopuščamo možnost napake pri vnosu specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične, saj so izdelki ročno izdelani, zato lahko pride do manjše razlike detajlov, ki so opazni s podrobnim opazovanjem.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji končni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa
1. Korak – Izbor in dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
V spletni trgovini lahko izbirate med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Naročilo lahko oddate katerikoli dan v letu ob katerikoli uri. Zraven izdelka je navedena tudi točna cena in informacija o tem, če je izdelek na zalogi ali bo izdelan po naročilu. Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb >DODAJ V KOŠARICO<. Če ste z nakupovanjem zaključili, kliknite na gumb >NADALJUJ NA BLAGAJNO<. Če želite v košarico dodati še druge izdelke, kliknite na gumb >POSODOBI KOŠARO<.
V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov.  Tu si lahko v vsakem trenutku ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek iz košarice.

2. Korak – Registracija ali vpis uporabnika
Ko ste v košarico dodali vse želene izdelke, nadaljujete na naslednji korak, kjer vpišete podatke za začetek naročila.
Registracija kupca za uspešen nakup ni obvezna, je pa zaželjena. Vnešeni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se bodo uporabljali le za obdelavo kupčevih naročil. Uporabnik lahko na spletnem mestu www.martise.eu kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo.

3. Korak – Naslov za dostavo
V tretjem koraku sledi vpis oziroma pregled kontaktnih podatkov za dostavo. Registrirani uporabniki spletne prodajalne v tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke. Obvezen je vnos telefonske številke za dostavo. Kliknite na >PREBRAL/-A SEM IN STRINJAM SE S POGOJI POSLOVANJA SPLETNE STRANI<  ter nadaljujte na naslednji korak.

4. Korak – Potrditev naročila, predračun in plačilo
Nabava spletne trgovine MARTISE preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi s poslanim e-mailom oziroma v izjemnih situacijah (napaka sistema, napačna zaloga) naročilo zavrne z obvestilom in navedenim razlogom. Za preverjanje podatkov ali zagotovitev točnosti naročila, ima odpremna služba MARTISE kupca pravico poklicati ali kontaktirati preko elektronske pošte. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom MARTISE je na stopnji potrjenega naročila sklenjena.
Plačate z nakazilom na račun Studio Urška Marolt s.p. po predračunu preko UPN naloga na pošti ali banki. Podatke, potrebne za nakazilo, prejmete po elektronski pošti skupaj s predračunom. Naročilo rezervirate do plačila predračuna (najdlje 5 dni od potrditve naročila, kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavljamo).

5. Korak – Dostava
Naročilo kupca ekipa spletne trgovine MARTISE praviloma pripravi in odpremi na pošto v roku 3 delovnih dni oz. izjemoma v daljšem času, o čemer predhodno obvesti kupca.
Spletna trgovina MARTISE bo za odpremo blaga pooblastila Pošto Slovenije ali DPD, z dostavnim časom največ 6 delovnih dni.  Svojo pošiljko boste tako prejeli najkasneje v 9 delovnih dneh od oddaje naročila (razen v primeru izdelkov z označbo >PO NAROČILU<, ki bodo odposlani v roku 14 delovnih dni).  V kolikor pošiljke v predvidenem času ne prejmete, nas nemudoma kontaktirajte.
Paket bo poleg naročenega blaga vseboval račun in obrazec za vračilo izdelkov.

Načini plačila
Spletna trgovina MARTISE omogoča naslednje načine plačila:
• plačilo po predračunu (UPN nalog) s plačilno/kreditno kartico (Diners Club, Mastercard, Visa, Activa)

Upravitelj spletne trgovine MARTISE kupcu ob nakupu izda račun z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil>Moja naročila), dostopna v vsakem trenutku. Strošek provizije plačilnih kartic, prevzema podjetje Studio Urška Marolt s.p.

Strošek dostave
Strošek dostave je enoten za celotno Slovenijo in se ne razlikuje glede na vrednost naročila:

Poštnina znotraj Slovenije:
Vrednost naročila  – poštnina do 5 kg znaša 4 € (DDV je vključen)
Osebni prevzem v ateljeju MARTISE (Šmihelska cesta 1, 3330 Mozirje) – poštnina se ne obračuna, ni stroškov obdelave.
Poštnina države EU:
Vrednost naročila – poštnina do 5 kg 20,83€ + DDV
Poštnina za države izven EU:
Poštnina za države izven EU se obravnava individualno. Preko elektronske pošte vas bomo obvestili o strošku dostave in uredili potrditev naročila. Stroški carine niso vključeni, odgovornost zanje prevzema kupec.

Vračilo blaga in reklamacije:
Potrošnik ima pravico v 14-ih koledarskih dneh od prevzema blaga odstopiti od pogodbe in vrniti izdelek (s sporočilom na mail martise@martise.eu).  Za prvi dan šteje dan po prejetju blaga. Blago, ki ga je kupec že prejel in od pogodbe odstopa, mora  vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14-ih koledarskih dni.
Vračilo plačila bo ponudnik opravil takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, vračilo se izvede izključno na potrošnikov TRR račun.
Kupec blago pošlje v originalni embalaži, priporočeno na svoje stroške, na naslov  Studio Urška Marolt s.p., Šmihelska cesta 1, 3330 Mozirje. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, artiklov ne sme uporabljati. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini (razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec). V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan in se bo med transportom poškodoval, bo za to odgovarjal potrošnik, prodajalec pa mu ni dolžan vrniti kupnine.
Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca, ali za blago, ki je že bilo uporabljeno in iz higienskih razlogov ni primerno za nadaljno prodajo.
Če je potrošnik prejel napačno ali poškodovano blago,  bo izdelek ponudnik brezplačno zamenjal. Ponudnik bo kril stroške dostave, ne krije pa stroškov vračila reklamiranega blaga, če napaka ni njegova krivda. Podjetje Studio Urška Marolt s.p., ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od dneva prejetega blaga.

(**) VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK: V primeru, da ob prevzemu pošiljke opazite, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, sprožite postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili). Poštni uslužbenec bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Varnost osebnih podatkov
Studio Urška Marolt s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov ( ZVOP-1). Osebni podatki kupca bodo uporabljeni le za namen komunikacije s kupcem v zvezi z naročilom in dostavo želenega blaga. Informativno gradivo se pošilja le tistim osebam, ki so izrecno označile to možnost na zaključku nakupa in tistim, ki so se prijavile na e-novice podjetja. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.
Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).
Uporabnik je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi sam (svojega uporabniškega imena in gesla ne posredujte tretjim osebam ter ustrezno protivirusno zaščitite svoj računalnik).
Uporabnik s potrditvijo pogojev poslovanja soglaša, da spletno mesto www.martise.eu za lastne potrebe lahko uporablja njegove podatke, ki jih je vnesel ob izdelavi naročila (ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z www.martise.eu).

Piškotki
Kaj so piškotki?
Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.
Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na povezavi tukaj.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
– Google Chrome tukaj
– Internet Explorer tukaj
– Safari tukaj
– Firefox tukaj
– Opera tukaj

Ocene, mnenja in priporočila
Studio Urška Marolt s.p. pozitivno sprejema ocene, mnenja in priporočila kupcev, ki jih ti delijo z ostalimi, saj ta bodočim kupcem olajšajo nakup.
Posameznemu prodajnemu predmetu lahko kupec podeli oceno od 1 do 5 zvezdic in/ali napiše svoje mnenje o izdelku. Mnenje lahko napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda.
Prosimo, da pri komentiranju izdelkov uporabniki ne uporabljajo žaljivega govora, žaljenja drugače mislečih in žaljenja na osnovi rasističnih, narodnih, spolnih, verskih, političnih in ostalih ustavno spornih osnov. Prav tako ne toleriramo nagovarjanja k nestrpnosti. Uporabnik bo v primeru kršitve prejel elektronsko opozorilo, v primeru nadaljnjega kršenja pa si pridržujemo pravico, da uporabniški račun kršitelja zapremo.
Spletna stran MARTISE ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju odgovornih za spletno stran ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.
Odgovorno osebje spletne strani ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v skladu z poslovnim interesom podjetja Studio Urška Marolt s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.
Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih, etičnih in moralnih ter avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje.

Nagradne igre
MARTISE na družabnem omrežju Facebook (www.facebook.com/martise.eu) ali na Instagram profilu (@martisefashion) občasno objavi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem na omenjenih omrežjih.
V nagradni igri lahko sodeluje oseba, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejša od 15 let. Pravila o obdobju nagradne igre, sodelovanju v njej in o nagradi so jasno zapisana v objavi. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme pogoje sodelovanja.
Po zaključku nagradne igre MARTISE na socialnem omrežju javno objavi nagrajenca. Ta mora v roku 7 dni organizatorju posredovati podatke dostave nagrade.
Menjava nagrade ali denarno izplačilo nagrade ni mogoče.
Organizator si pridržuje pravico, da vsebine, ki so žaljive, neprimerne ali goljufive (nepravi in podvojeni profili) umakne in sodelujočega izloči iz sodelovanja. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali drugim s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Popusti in promocijske kode
Popusti in promocijske kode veljajo v določenem obdobju in se ne združujejo, če ni navedeno drugače. Ni jih možno zamenjati v denarna izplačila in niso prenosljivi na druge osebe. Če kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Popustov ni mogoče uveljavljati na izdelke po naročilu, če ni navedeno drugače.
MARTISE si pridržuje pravico glede napak pri objavah popustov ter da določenega izdelka ni možno več izdelati.

Darilni boni
Darilni bon je izkazni papir, ki ga Studio Urška Marolt s.p. izda proti plačilu v obliki listine ali v elektronski obliki.
Vsak darilni bon je označen z unikatno promocijsko serijsko številko/kodo. Podjetje Studio Urška Marolt s.p.  izdano promocijsko kodo sprejema kot plačilno sredstvo v spletni trgovini MARTISE in na svojih prodajnih mestih. Veljavnost in unovčitev darilnega bona je 2 leti od izdaje bona (razen v primeru, ko je na bonu to označeno drugače).
Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv v celotnem znesku.
V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona imetnik, kupec razliko doplača.
V kolikor je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se razlika kupcu ne povrne.

Avtorske pravice
Vsa vsebina na spletni strani www.martise.eu je avtorsko zaščitena in je v lasti MARTISE. Vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani, je prepovedano. Logotip, ime strani in trgovine, besedila, slikovno gradivo in druge vsebine so vse last podjetja Studio Urška Marolt s.p.

Obveza odgovornosti
Studio Urška Marolt s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
MARTISE ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Mnenja pred objavo so pregledana in zavrnena tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. MARTISE ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.
Studio Urška Marolt s.p. ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe.
Čeprav se MARTISE trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Pritožbe in reševanje sporov
MARTISE spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže s klicem na 041 637 884 (Urška Marolt). Pritožbo lahko odda na e-poštni naslov martise@martise.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
MARTISE si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno in ne pred sodiščem.

Pravično in učinkovito zunajsodno reševanje sporov v zvezi s spletnim nakupom
Ponudnik Studio Urška Marolt s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, 32. člen tega zakona (ZIsRPS).
Če ima kupec z izdelkom ali storitvijo iz spletnega nakupa težave, lahko na platformi za spletno reševanje sporov (SRPS) vloži pritožbo in jo pošljete v obravnavo neodvisnemu organu za reševanje sporov https://ec.europa.eu/odr. 
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Splošni pogoji poslovanja veljajo od 15.2.2019.