URŠKA IN MARTINA

Ja, sva mati in hči, modni oblikovalki, sodelavki
in z veseljem zapiševa, da sva tudi zelo dobri prijateljici.

MARTISE je rezultat prepletanja najinih različnih a hkrati podobnih pogledov na svet, osebnega in poslovnega dela življenja ter vsega, kar spoznavava, ko se učiva druga od druge.

URŠKA (mati)

MODNA OBLIKOVALKA, ZADOLŽENA ZA OSEBNO DELO S STRANKAMI

MARTISE mi predstavlja: najino skupno ljubezen, prostor, kjer skupaj oblikujeva, ustvarjava in rasteva.

I DARE YOU TO TRY: slogan, ki me drzno izziva, da poskusim nekaj novega.

Moj stil: se vseskozi spreminja, oblikuje. Trenutno si želim bolj finih tkanin, inovativnih prerezov in materialov, širših krojev v kombinaciji z ožjimi, oblačila, ki so mehka in predvsem udobna.

Najljubše oblačilo: MARTISE ozke hlače v kombinaciji z ohlapno tuniko.

Uživam v: risanju skic (tako na roke kot na rčunalnik), izbiranju blaga in dodatkov. Zeloo rada hodim po trgovinah in si ogledujem oblačila, pohištvo, dodatke in čevlje. Rada športam (predvsem tečem), kuham, pijem kavo (Illy Cappuccino:), potujem, opazujem naravo, se pogovarjm z ljudmi (osebni stik mi ogromno pomeni).

Inspiracijo najdem: v ljudeh, v trgovinah, na internetu, v knjigah, v naravi, iz pogovorov …

Za modno oblikovanje sem se navdušila: ha ha ha … Padla sem na sprejemnih za medicino … Potem pa me je moja družina spomnila, da sem kot otrok najraje šivala za moje punčke, ogromno pletla, delala ročna dela. In tako sem se v sekundi odločila, da grem študirati modno oblikovanje. In mi ni žal! 🙂

Najljubši del ustvarjanja za MARTISE: risanje kolekcije, raziskovanje, zbiranje inspiracij, sestavljanje zgodbe. Potem pa, ko je stranka zadovoljna z oblačilom.

Zame je definicija uspeha: delo in delo, dajanje drugim, vztrajanje pri zgodbi, v katero verjameš. Da si zadovoljen v svoji koži, da daješ ljudem dobro besedo, topel pogled, nasmeh …

MARTINA (hči)

MODNA OBLIKOVALKA, ZADOLŽENA ZA SPLETNO STRAN IN SOCIALNA OMREŽJA 

MARTISE mi predstavlja: drzno slediti svojim sanjam, verjeti vase, razvijati svoje potenciale, moj način izražanja (moj pogled na svet).

I DARE YOU TO TRY: haha vedno, kadar mi je težko, ko počnem stvari, ki so izven moje cone udobja, si ponovim ta stavek. Dobim zagon in pogum, da lahko izpeljem stvari, da poskusim znova in znova. Motivira me in ne pusti, da ostanem na isti točki. Želi, da rastem.

Moj stil: se še vedno spreminja, razvija. Trenutno prevladuje kombinacija športa in elegance, odvisno od dneva in počutja.

Najljubše oblačilo: ozke MARTISE hlače iz elastičnega in izredno udobnega materiala.

Uživam v: modnem oblikovanju, petju, poslušanju glasbe, naravi, teku, športu, branju inspiracijskih knjig, gledanju zvezd in sončnih zahodov, pripravljanju zdrave hrane, orke, potovanja …

Inspiracijo najdem: povsod: v ljudeh, predvsem v ženskah, v naravi, v nepričakovanih teksturah …

Za modno oblikovanje sem se navdušila: ko sem opazovala mami pri delu, vse je potekalo tako postopoma in naravno. Na koncu srednje šole nisem imela nobene druge želje.

Najljubši del ustvarjanja za MARTISE: risanje skic, na papirju je vse mogoče …

Zame je definicija uspeha: imeti dnevne navade, ki te usmerjajo proti vnaprej določenim ciljem in da postaneš oseba, katera želiš biti. Biti srečen v trenutku, živeti s strastjo in namenom, uživati v preprostih in magičnih trenutkih, dajati drugim, osebnostno rasti.

… and WE DARE YOU TO TRY!

URŠKA MAROLT, MARTINA MAROLTUrška in Martina MaroltUrška Marolt