MARTISE za Specialistično kliniko Dvorec Lanovž

Pri MARTISE smo oblikovale in izdelale uniforme za zdravnike in ostalo osebje Specialistične klinike Dvorec Lanovž.

 

Iz zapuščenega in propadajočega dvorca (klik), katerega prvotni lastniki so bili Celjski grofje, je v dobrih treh letih nastal nov radiološki center Dvorec Lanovž, ki na enem mestu združuje celovite zdravstvene dejavnosti (nudijo kakovostne in celovite zdravstvene storitve v radiologiji, kardiologiji, ortopediji, ginekologiji, medicini dela, prometa in športa, ortodontiji, zobozdravstvu in laboratoriju, kmalu pa bodo dodali tudi druga področja).

Dvorec Lanovž

Da je rezultat obnove res prečudovit, gre zahvala uspešnemu sodelovanju in kompromisom med lastniki dvorca in celjsko območno enoto Zavoda za varstvo kulturne dediščine. V celoti so rekonstruirali fasado in balkon, obnovili baročno kapelico v notranjosti, restavrirali osrednjo avlo z ostanki baročnega stopnišča, kamnite okvirje kurišč, posamezne vratne podboje in okenske okvirje, hkrati pa so se prilagodili tehničnim zahtevam za opravljanje medicinske dejavnosti. Dvorec Lanovž, del celjske kulturne dediščine, katerega nastanek sega v 15. stoletje, tako sedaj sije v novi podobi in obenem ohranja pomembne elemente zgodovine.

MARTISE UNIFORME PO MERI

Najina naloga je bila ustvariti minimalistične, modne uniforme, ki bodo praktične za delo in hkrati oblikovane v skladu s celostno podobo Dvorca Lanovž. Izdelane so po meri vsakega posameznika in dopolnjujejo vizualno podobo specialistične klinike.

Delo se je začelo s pogovorom z naročniki in skrbnim poslušanjem njihovih želja, nadaljevalo z ogledom ambienta, saj sva želeli ta veličasten občutek sodobno renoviranega zgodovinskega prostora prenesti tudi na uniforme.

Kroji uniform so ožji, z notranjostjo prostora pa jih barvno povezuje asimetrični kontrastni prerez na rokavu ali zgornjem sprednjem delu. Na podlagi radiološkega centra bodo izdelane tudi ostale uniforme drugih medicinskih področij.

Dvorec Lanovž

Ker je pri delovnih oblačilih na prvem mestu uporabnost, sva izbrali kakovostne in pralne materiale, primerne za zdravstvo. Inspiracija za barvno kombinacijo je bila barvna paleta vizualnega izgleda Dovrca Lanovž in njegov interier, ki združuje belo in svetlejše rjave odtenke.

Dvorec Lanovž

Naročnikom se iskreno zahvaljujeva za zaupanje, želiva obilo uspeha in se veseliva še nadaljnjega sodelovanja.

Urška in Martina

Foto in viri:
https://www.dvorec-lanovz.si
https://www.stajerskival.si/sl/news/dvorec-lanovz-odslej-sodoben-medicinski-center.html, https://www.celje.info/aktualno/dvorec-lanovz-celje-je-odprl-svoja-vrata-foto-video/

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).