TRENDI POMLAD/POLETJE 2017: moda

MODNI TRENDI ZA POMLAD IN POLETJE 2017

Tokrat se modni trendi vrtijo okoli osemdesetih let (široka ramena, bleščice, napihnjeni rokavi, obleke na eno ramo, ozke hlače, pink in vijolična …), ki se spogledujejo z devetdesetimi. Poleg spodaj omenjenih trendov je veliko tudi razvlečenih puloverjev, belih superg z vezeninami in drugimi okraski, surovih, asimetričnih robov in dolžin, širokih pet, natikačev … Skratka: izbire imamo res veliko!

1. Vojaški elementi

Ko vojaško sreča šik in se združita strogo in ulično, smo pripravljene na modni spopad.

2. Naj se sveti in blešči

Kadar preprosto želimo pritegniti pozornost, kjerkoli se pojavimo. Čisto ok in sprejemljivo, da se svetimo kot diamanti tudi čez dan (#ShineBrightLikeaDiamond).

3. Športna oblačila za prosti čas – athleisure

Vse, kar omogoča enostavno gibanje in je super udobno (to mi je všeč 😀 ). Letos lahko vse to kombiniramo z visoko modo, elegantnimi kosi, finimi čevlji in dodatki (da vseeno ne izgledamo, kot da smo ravno prišle s treninga).

4. Volančki, naborki

Najpogosteje viden trend to sezono: plasti na plasti naborkov. Doda igrivnost, igro s teksturami in dimenzijami. Odličen statement kos, ki ga morate imeti v garderobi! Nama je trend tako všeč, da sva ga vključili v kar nekaj MARTISE izdelkov.

5. Transparentnost

Še vedno je aktualna. In to že dobri 2 leti, le da je tokrat več kombinacije z neprosojnimi tkaninami, kot prejšnja leta. Oblačila na mestih skrivnostno kažejo in skrivajo kožo.

6. Gola ramena

Čudovit način, kako združiti zapeljivost in prefinjenost. 😉

7. Utilitarizem

Našiti žepi, uporabnost oblačil, anoraki, ki (dejansko) izgledajo modno. Oblačila, ki nam naredijo kar se da enostavno življenje, a hkrati še vedno ohranjajo modnost.

8. Slogani, logoti, napisi

Ko obleka postane medij za sporočila, ki jih oblikovalci želijo sporočiti svetu. Opazimo socialne, politične, naravovarstvene napise in druge (Stela McCartney: brez usnja, brez krzna, Dior: Vsi mi bi morali biti feministi, MARTISE: #FirstLoveYourself …).

9. Kvačkano, pleteno

Kar nekaj kratkih kril, naborkov in topov v zanimivih barvnih kombinacijah (morda si lahko kakšen detajl ali dodatek naredite kar same 😛 ).

10. Preproste srajčne obleke

Dolgi ali kratki rokavi, stisnjene v pasu ali ne, voluminozne – možnosti je zopet zelo veliko. Miks casual stila in dnevnih oblek, enostavne za sestavljanje stajlingov in totalno chic.

11. Hlačni kostimi

Dodajo zrelost in občutek strokovnosti, lahko jih nosimo za službo in tudi čez dan. Lahko so oversized, široki in izgledajo skoraj moško na nas, ali pa takšni po meri, ki se vam prilegajo na vseh pravih mestih.

Vir: www.pantone.com, www.fashionisers.com, www.farfetch.com

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).