TRENDI POMLAD/POLETJE 2017: barve

BARVNI TRENDI ZA POMLAD IN POLETJE 2017

 

Toplejši in vedno daljši dnevi (yees <3 ), ki napovedujejo pomlad, s sabo prinesejo željo po uporabi nežnih, svežih in živih barv. Zato je pravi čas, da zapišem nekaj o top 10 barvah (podjetje Pantone vsako sezono izbere top 10 odtenkov, ki so bili najpogosteje videni na tednu mode v New Yorku), ki bodo kraljevale našim garderobam to pomlad in poletje.

Vse omenjene odtenke lahko vidimo v naravi, o tem nam govorijo tudi njihova imena. Prinašajo mešanico vitalnosti in sprostitve v naravnem okolju (in kdo si tega ne želi?). Na seznamu top 10 so barve, ki so povečini svetle in žive, nekaj pa je tudi bolj zemeljskih.

trendi 2017

1. PRIMROSE YELLOW (jeglič)

Maslena, vesela, sončna rumena, ki je dovolj vsestranska, da jo lahko oblečemo v hladnejših ali toplejših dneh.

2. PALE DOGWOOD (dren)

Barva, ki je lepa kot cvet tega grma in kot nalašč za vse letne čase. Je zamolkel odtenek roza, lahko se nosi z rjavimi ali bogatejšimi barvami. Je mirna, nevtralna, nedolžna.

3. HAZELNUT (lešnik)

To je zagotovo odtenek, ki ujame pozornost in je kot nalašč za celoletno uporabo. Je lahka in najbolj vsestranska barva v top 10. Poskrbi, da izstopamo ali pa se zlijemo z okolico, odvisno od tega, kako jo kombiniramo. Zemeljsko nevtralna, malenkost svetlejša od naravnega lešnika, a še vedno topla in nežna.

4. ISLAND PARADISE (rajski otok)

Za vse ki imamo radi tropske, osvežujoče in hladne modre tone. Prekrasna je za pomlad, dobro pa bo zgledala tudi v jesenskih mesecih. Vsebuje zelene podtone in ustvarja iluzijo morja kakšnega rajskega otoka (take me there).

5. GREENERY (zelenje)

Ko željo biti v naravi in na prostem prenesejo v svet mode. Spominja na avokado, divje rastline, bujno rastje in spodbuja zdrav življenjski stil. Ta rumeno-zelen odtenek je barva leta 2017.

6. FLAME (ogenj)

Rdečkasto oranžna, ki vzbuja ljubezen, zabavo in druge goreče občutke. Družaben odtenek z veliko topline bo poskrbel za vaš dramatičen prihod.

7. PINK YARROW (rman)

Precej ženstvena barva (zelo blizu magenti), ljubezniva, živahna in drzna, ki kar kliče po pozornosti.

8. NIAGARA

Spominja na mogočen slap (Niagarski slapovi), pogosto je opisana kot barva jeansa. Mehak moder odtenek, ki se lahko kombinira z vsem.

9. KALE (ohrovt)

Vojaško zelen odtenek, krasen za pomlad in jesen. Služi kot močna baza garderobe.

10. LAPIS BLUE

Barva je dobila ime po modrem kristalu lapis lazuli. Mornarsko modra je vedno priljubljena na modnih revijah in ulicah. Je nadomestek za črno, ki stajlingu še vedno doda malo barvne drznosti. Je zelo vitalna, ima notranjo energijo in sijaj. Je vsestranska, samozavestna, nikakor dolgočasna in izgleda dobro z večino tonov iz zgoraj omenjenega seznama.

Sledijo: 

metalno siva, eterično bela, brezčasna črna, 50 odtenkov roza, strastna rdeča, konjak, električna vijolična …

Vir: www.pantone.com, www.fashionisers.com

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).