TRENDI JESEN/ZIMA 2016-2017: oblačila

Ste že oboroženi s kupom toplih oblačil in pripravljeni na spopad s hladnejšo polovico leta? No, če s tem še odlašate (do zadnje sekunde, kot ponavadi to počnem jaz … ups 😀 ), si lahko tu preberete, kateri so ključni trendi za jesen in zimo. Nato pa najljubše (to sezono prisegam na žamet oziroma pliš) z domiselnostjo vključite v svojo garderobo.

1. Kombinacija moških in ženskih elementov

Verjetno je največji jesensko-zimski trend uporaba elementov iz moške mode, ki kontrastno poudarjajo nekatere vidike ženstvenosti. Meje med spoloma se še vedno zabrisujejo, saj ta ni več jasno določen. Trend povzdiguje individualnost in posameznika.

Grobi škornji, pulover, kombiniran s črtastim hlačnim kostimom, uporaba kravat …

2. Še in še plasti

Ker so zelo modna transparentna prosojna oblačila, hkrati pa želimo, da nas pozimi ne zebe, je smiselno, da pod transparentnimi oblačili nosimo še kaj in tako nalagamo plasti različnih debelin eno na drugo.

3. Glamur osemdesetih

Z mislimi pri rock’n’roll-u, usnju, mreži, grafitih iz osemdesetih, smo se odmaknili od 70. let, ki so bila v ospredju pretekle sezone.

Retro videz s kontrastnimi vzorci, bel tigrast vzorec na krajšem puloverju, svetli puli ovratniki, mini krila, potiskana z grafiti, živalski vzorci, mrežaste nogavice, zadrge na krilih, ki jim dajo pridih elegance, usnjena krila, veliki poudarki na zgornjih delih, prosojni topi, večplastna krila iz tila, ki ustvarjajo zabaven videz …

4. Plise

Eden izmed top modnih elementov je zagotovo plise (to mi je všeč 😀 ). Še bolj je bil sicer opazen pomladi in poleti, a se trend kljub temu nadaljuje globoko v zimo.

5. Žamet in pliš

Od preprostih ali potiskanih kosov do vezenine na žametu ali plišu. Je ekspresivna tekstura, mehka na otip in krasna za oči, z rahlim leskom in dovolj topla, da nas ščiti pred mrazom.

6. Semiš in usnje

Semiš ostaja kot trend že od leta 2015, ko so bila v ospredju sedemdeseta leta. V modrih barvah, do sredine meč, hlačni kostimi z moškimi elementi, plašči, srednje dolga krila …

Se sploh lahko naveličamo usnja (umetnega 😀 )? Zagotovo mora biti na seznamu naših jesenskih želja. Dolgi usnjeni plašči, crop topi, krila, hlače, obleke …

7. Vezenine in čipke

Čipkaste obleke pod plastmi žameta ali dolgimi plašči, čez hlače ali pod usnjenimi jaknami. Vezenine pa se pojavljajo tudi na ekstra dolgih plaščih, na dodatkih, transparentnih oblekah in haljah.

8. Zanimivi hlačni kostimi

Moški elementi so se združili z ženskimi in obratno, zato je ta trend zelo viden (tudi pri MARTISE) in v nas zbuja željo, da avtomatično posodobimo našo službeno garderobo.

Črtasti hlačni kostimi s širokimi hlačami, zatlačeni v močne škornje, kombinirani z oversized puloverji, karo vzorci …

9. Culottes hlače

Trend culottes hlač se nadaljuje že od lanskega leta, gre pa seveda za široke hlače, ki se zaključijo nekje med gležnji in koleni.

10. Razkazovanje golih ramen

Glavni trend prejšnje pomladi in poletja, ki se nadaljuje v jesensko-zimskega. Puloverji, zatlačeni v hlače s povišanim pasom do gležnjev, usmerjajo pozornost na vrat in dekolte.

11. Hlače z visokim pasom, ki se zaključijo pri gležnjih

Čeprav se kar nekaj hlač konča nad gležnji (npr. prej omenjeni model culottes), jih večina sega prav do sem. Povišan pas pa optično podaljša noge (in kdo si tega ne želi 😀 ).

Vir: www.pantone.com, www.fashionisers.com

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).