TRENDI JESEN/ZIMA 2016-2017: barve

BARVNI TRENDI ZA JESEN IN ZIMO 2016-2017

 

Pa smo v mesecu septembru (hmm … kdaj je izginilo poletje … ???) in že nekaj časa razmišljam, v katere barve se bom odela to prihajajoče obdobje. Sama temu procesu vsako sezono namenim kar nekaj pozornosti, ker so pogosto barve tiste malenkosti, ki nam lahko obarvajo (predvsem kakšen hladen in mračen jesenski) dan. Ste že izbrali svoje favorite? Da vam morda malo olajšam delo, se lahko v tej objavi sprehodite skozi glavne barvne trende, ki bodo zaznamovali to jesen in zimo. Kot osnova je tudi tokrat sezonsko poročilo podjetja Pantone, kjer so strokovnjaki izbrali top 10 barv.

Jesenska barvna paleta je skupnost moči, samozavesti in kompleksnosti, kjer je v ospredju modra družina. Sledijo ji zemeljski toni in bujni poudarki živahnih barv, ki se skupaj odlično dopolnjujejo, prinašajo mir in optimizem (hkrati pa se borijo proti sodobnem burnem življenju).

Te nepričakovano živahne barve (ki ponovno presegajo spol) so igriv, a strukturiran odmik od tipičnih jesenskih odtenkov. Modro nebo predstavlja konstantnost, saj je vedno nad nami. Sivi toni dajejo stabilnost, rdeči samozavest in toplino, medtem ko kažejo vroči rožnato vijoličasti in gorčično rumeni odtenki pridih eksotike.

BARVNI TRENDI ZA JESEN IN ZIMO 2016-2017

1. AIRY BLUE

Vzvišena narava te zračno modre vzbuja občutek lahkostnosti in svobode. Oblikovalci skozi njo iščejo breztežnost v svetu, težkem konfliktov. Je jesenska verzija Serenity (barva leta 2016).

2. RIVERSIDE

Vodilna barva je Riverside, hladna in pomirjajoča modra, obtičana med resno mornarsko modro in živahno kobalt modro. Močna in stabilna prikazuje subtilno živahnost in prefinjenost. Meji na razburljivo, a še vedno ohranja občutek stalnosti in nespreminljivosti.

3. SHARKSKIN

Je drzna, vendar še vedno ostaja nevtralna. Kombiniramo jo lahko s skoraj vsako jesensko barvo, svetlo ali umirjeno, za večerne ali vsakodnevne priložnosti.

4. SPICY MUSTARD

Kot eksotični dodatek se elegantno odbija od drugih barv iz palete. Dodaja še kanček očarljive živahnosti. Je pikantnejša od prejšnjih sezon, nepričakovana in nenavadna. Prihaja skozi abstraktne in geometrične poudarke.

5. BODACIOUS

Je nepričakovana za jesen in hkrati zelo vsestranska, saj se lahko uporablja z roza, rdečimi in drugimi toni ter ustvarja živahne barvne kombinacije. Je svetla, bogata vijolična, s pridihom bolj prefinjene roza. Modne poudarke spreminja v prave modne izjave.

6. POTTER’S CLAY

Lahko rečemo, da so podtoni pšenično oranžne nekako že pričakovani v jesensko-zimski paleti. Je nevtralen zemeljski ton, ki deluje kot trden temelj. Barva lončenih izdelkov je lep hibrid rjave in spominja na jesensko šelesteče listje.

7. DUSTY CEDAR

Je jesensko-zimska različica rožnatih, ki smo jih vajeni spomladi. Dokaj kompleksna izžareva toplino in dobrodošlico.

8. LUSH MEADOW

Spominja na sveža zelišča in listje. Je bogata in elegantna, živahna in prefinjena. Prikazuje svetlost in intenzivnost barve, ki jo dviguje od bolj naravnih zelenih barv. Skozi letošnje kolekcije povzdiguje splošno eleganco tkanin.

9. WARM TAUPE

Je krepka, prijetna in dostopna nevtralna, ki se dobro povezuje z ostalimi barvami iz palete. Nakazuje potrditev, stabilnost in zaupanje. Deluje organsko in brezčasno.

10. AURORA RED

Drzna rdeča, ki je topla, čutna in nemudoma prijetna za oko. Zanimiva in dinamična vzbuja nezmotljiv občutek samozavesti.

Sledijo: mornarsko modra in kobalt modra, kaki in olivno zelena, metalno srebrna, zlata in bronza, mandarina in koralna, električna ciklamna in rožnata, črna, sladka lilija, pudraste pastelne barve … Kar nekaj izbire, kajne! 🙂

Vir: www.pantone.com, www.fashionisers.com

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).