Maraton treh src <3<3<3

Ponovno razmišljam o tem, kako čudovit vikend je za nami … In kaj smo počeli tokrat? Je to sploh smiselno vprašati? Tekli, seveda! 😀 Na sporedu je bil (naš prvi) Maraton treh src.

Po #endanpredmaratonomsoobveznepalačinke kosilu smo se v petek odpravili v Radence (kjer smo bili nazadnje, ko sem bila jaz verjetno še večja od Jakoba). Radenci ležijo med Gornjo Radgono in Mursko Soboto na severovzhodu Slovenije, prva asociacija, ki jo dobim, ko pomislim na ta kraj, pa je seveda Radenska (jaz jo zelo zelo rada pijem). Kot zanimivost: mineralno vodo so začeli izkoriščati že leta 1869, ko je Karl Henn zajezil prvi – Radenski vrelec in začel polniti steklenice mineralne vode.

Po dvigu štartnih številk smo se sprehajali (s sladkim dodatkom) po čudovitem Zdraviliškem parku Radenci (res občudovanja vredna, mogočna in veličastna drevesa te totalno napolnijo z energijo). Petek smo zaključili z večerjo v hotelu Radin, kjer smo bili nastanjeni (Tu lahko piješ radensko slatino neposredno iz vrelca, le nekaj trenutkov za tem, ko privre na dan. Nima še odvzetega železa, zato ima zelo drugačen okus, hkrati pa ima veliko zdravilnih učinkov za telo.).

Jutro teka …

Po predvsem ogljikovo-hidratnem zajtrku (haha, tole je moja definicija sreče) smo se tekači navdušeno zbirali na prizorišču dogodka, klepetali, se ogrevali in se miselno pripravljali vsak na svojo razdaljo. Že zjutraj nas je grelo sonce, zato se je obetal vroč maraton (in res je bil!). Za nami je pred štartom v vrsti stal starejši gospod, ki se je z največjim nasmehom na obrazu pohvalil, da je star že 85 let in da komaj čaka, da odteče svojih 10 kilometrov (vau, cilji za starost in kapo dol!!). Takšni prizori ti res ostanejo v spominu še dolgo. Ob 9.00 so rdeči srčki poleteli v zrak, mi pa smo začeli s tekom.

Slogan teka: RAZDALJE PREMAGUJEMO S SRCEM. In res jih! Ker drugače ne gre in niti ni vredno. Prekmurje nas je presenetilo z lepoto (ja, Slovenija, res si lepa!). Del proge je potekal tudi po avstrijski strani in prvič je bilo 42 km izpeljanih v enem krogu. Tekli smo čez čudovito Muro, domačini so z družinami navijali pred svojimi hišami, tekači pa smo kljub močnemu soncu vztrajali do cilja. Eden izmed zabavnejših napisov ob progi se je glasil: Kenijci že pijejo pivo. Pohiti! Jaz sem pretekla polovičko in z Jakobom sva skupaj pričakala najina maratonca, ki sta tekla že 7. maraton (ponosna hčerka in sin!! 😀 ).

In kaj smo počeli popoldne?

… mmm … Namakali smo se v bazenu, se savnali in si pripovedovali o zanimivih prizorih, ki smo jih doživeli med tekom. Težko bi še bolj uživali. Zvečer je sledil koncert skupine Big Foot Mama, ki so seveda ponovno dokazali, da znajo ustvariti super vzdušje.

Nedeljo smo začeli v bazenu (ko že zjutraj plavaš v zunajnem bazenu, vohaš dišeč bezeg in te greje sonce, veš, da bo prekrasen dan) nato (all-you-can-eat) zajtrk (haha, ko ne veš, za kaj bi se odločil in poizkusiš skoraj vse) in spet bazeni (jaaaa!). Naklepetali smo se za naprej in za nazaj ter sestavljali plane za MARTISE. Z veseljem lahko rečeva, da imava res fantastično podboro s strani družine (<3 <3 <3).

Pred odhodom domov smo se na kosilo odpravili v Gostilno Rajh (ena mojih ljubših). In ja, vse je bilo odlično. Od gobove juhe, bograča, do čokoladnega souffleja in sladoleda s prekmursko gibanico (mmm, še sedaj se mi ob spominih cedijo sline).

Pravi užitek je ustvarjati nove kombinacije z novo kolekcijo, predvsem pa kombinirati MARTISE oblačila s športnimi. S sabo sva imeli rožasto potiskan pulover, modro-siv bomber, zelene vzorčaste hlače in belo jakno iz neoprena. Če želiš kaj od tega tudi sama, nama le sporoči (za to sva tu 😛 ).

In kaj ima v planu family Marolt sedaj? Haha … Nekaj zelo zanimivega! 😉 Več o tem jeseni, do takrat pa bomo pridno nabirali kilometre. 😛

Family Marolt
Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).