SESTAVI SI POPOLNO GARDEROBO ZA POMLAD IN POLETJE

Si predstavljaš: polna energije se zbudiš v čudovito jutro, odpreš garderobno omaro, kjer po barvah urejeno in ne prenatrpano visijo tvoja najljubša pomladna oblačila, v katerih se počutiš samozavestno, urejeno in udobno. Vsak oblačilni kos lahko skombiniraš v zanimiv stajling, saj si pomladno-poletno garderobo skrbno načrtovala in premišljeno nakupila vsa oblačila.

No, v resnici pa imaš zapolnjene čisto vse police v omari (ravno toliko, da ti kaj ne pade na tla, ko jo odpreš), a zjutraj še vedno ne veš, kaj bi oblekla. Mudi se ti, ti pa ne najdeš kombinacije k tisti majčki, ki si jo pač morala kupiti, ker je bila na znižanju. Imaš preveč različnih kosov, a nikoli tistega pravega outfita.

Če je temu res tako, ali pa si preprosto želiš pomladne prenove, se odloči za: osvežitev garderobe.

1. Razmisli o svojem življenjskem stilu

Garderoba naj bo optimalno prilagojena tvojim vsakodnevnim dejavnostim in življenjskemu stilu. Preveri svoj urnik in koledar obveznosti do konca poletja. Že veš za določene dogodke, ki se jih boš udeležila (poroke, zabave, obletnice …)? Si boš privoščila potovanje v katero izmed evropskih prestolnic? Ali pa daljši dopust nekje daleč na peščenih plažah? Svoje aktivnosti razvrsti v različne kategorije, kot so: služba, prosti čas, opravki čez dan, svečani dogodki, športne aktivnosti … Tako boš dobila grob občutek o tem, koliko različnih oblačil in stajlingov potrebuješ.

.

2. Preglej, kar že imaš

Vzemi si nekaj minut in razmisli, katera oblačila si največkrat nosila lansko sezono. Zakaj ravno ta? Poskušaj identificirati ključne elemente svojega lanskega stila (npr. hlače s povišanim pasom, široke bluze, svetle barve …). Sta se tvoj življenjski in modni stil od lanskega leta kaj spremenila? Katera oblačila bi še nosila in katera za to sezono niso več primerna? Ko določiš dejanske kose, ki jih boš še nosila to pomlad in poletje, boš lažje videla, kaj ti še manjka. Zapiši! 😛

Kaj sem nosila lansko pomlad?: veliko ozkih hlač, široke majčke, mrežaste zgornje dele, statement verižice, črno-belo kombinacijo …

Spremembe življenjskega stila: nova služba

Še bom nosila: ozke hlače, kombinacijo širokega in ozkega

Spremembe: manj črne, več barv, več poslovnega stila, več širših oblačil, več vzorcev…

3. Inspiracija

Skuhaj si kavo, izbrskaj na kup nekaj dobrih modnih revij, vzami prenosni računalnik in se zlekni na udoben kavč … Kakšen stil si želiš za to sezono (športno-eleganten, minimalističen, chic, klasičen …)? Boš raje posegala po živih ali nevtralnih barvnih tonih? Katere materiale želiš nositi in katere silhuete? Naj bodo kroji oprijeti, široki ali kombinacija obojega? Kako bodo izgledali tvoji go-to outfiti (tisti, ki so ti prvi pri roki), ko ne boš imela časa za eksperimentiranje? Iz revij izreži najljubše outfite, barve, stajlinge, oblačila … Cel kup idej najdeš tudi na spletnih straneh, kot so Pinterest, Instagram in različni modni blogi. Ves čas imej v mislih svoj življenjski stil in se osredotoči na konkretne ideje za outfite, ki jih res lahko posnemaš. Nato naredi selekcijo. Ti je všeč, kar vidiš? Bi nosila te stvari v resničnem življenju? Če je odgovor pritrdilen, razčleni inspiracije na posamezne skupne elemente, kot so: barva, materiali, posamezni kosi…

Kot inspiracija ti lahko služijo tudi modni trendi za pomlad in poletje 2016 (barve, vzorci in potiski, oblačila), o katerih sem že pisala.

Vision board

4. Izberi 2-3 formule stajlingov

Formula za stajlinge je okvir, po katerem lažje zgradiš in oblikuješ stajlinge. Sestavljena je iz kategorij oblačil (npr: ozke hlače + širša majčka + podaljšana jopica) in je najenostavnejši način, ki zagotavlja strukturirano garderobo. Za vsako kategorijo izberi nekaj modelov v različnih barvah ali materialih. To ti bo omogočalo poljubno kombiniranje oblačil med sabo in zelo veliko različnih outfitov.

Kategorije oblačil:

  1. oblačila za spodnji del telesa: hlače, krilo, obleka, kratke hlače
  2. kroj: ozek, širok
  3. dolžina rokavov (brez rokavov, kratki, dolgi)
  4. kroj spodnjega dela: širok, ozek
  5. kroj zgornjega dela

Primeri:

  • širok pulover (zatlačen) + ozko krilo čez kolena + pete
  • elegantne širše hlače + suknjič + t shirt
  • ozke hlače + širok t-shirt + kratka jakna
  • boyfriend jeans + širok top + podaljšan suknjič

5. Napiši seznam oblačil, ki jih potrebuješ

Ko imaš idejo celotne smeri stila za sezono in si izbrala nekaj formul stajlingov, je čas za nakup novih stvari. Naj bo ta korak res premišljen. Katera oblačila bi v tvoji garderobi naredila največjo spremembo? Pomisli tudi o barvi, materialu in ostalih detajlih. Dodaj še dodatke, nakit, torbice. In ja, izogni se impulzivnim nakupom! Svetujeva ti, da v glavne nosilce garderobe, kot so hlače, suknjiči, jopice, jakne, krila in obleke, investiraš več denarja in izbereš kvalitetne izdelke.

6. MARTISE

Če imaš občutek, da je kljub vsem nasvetom tvoja garderoba brez prave strukture, ti lahko pomagava. S tabo lahko pregledava omaro, skupaj jo prečistimo in naredimo seznam oblačil, ki jih potrebuješ (če te zanimajo dodatne informacije glede teh storitev, nama piši na martise@martise.eu).

In če si seveda želiš modnih, kvalitetnih in udobnih oblačil, prilagojenih tvoji postavi, ki poudarijo tvojo osebnost, lahko izbereš MARTISE.

Pri zunanjem izgledu je ključnega pomena to, kako so ti oblačila prav. Obleka, ki ti resnično pristaja, poveča tvojo samozavest, samozaupanje in s tem tudi uspešnost na delovnem mestu, zato imajo oblačila po meri ogromno dodano vrednost. Lahko se odločiš za posamezen kos, za katerega predvidevaš, da ga boš nosila velikokrat, ali pa zate oblikujeva cel stajling oziroma manjšo kolekcijo. Poskrbeli bova, da boš skozi opaženo zunanjo podobo izžarevala svojo edinstveno notranjost.

7. Sestavi si stajlinge

Sedaj imaš pred sabo novo garderobo. Da bo prizanešeno tvojim jutrom, si vzemi pol ure, da se dodobra seznaniš z vsem, kar imaš. Poskušaj sestaviti čimveč različnih outfitov za glavna območja tvojega življenja, kot so služba, opravki čez dan, prosti čas in večerne priložnosti. In ne pozabi uživati skozi celoten proces! 😛

SESTAVI SI POPOLNO GARDEROBO ZA POMLAD IN POLETJE: stajlingi
SESTAVI SI POPOLNO GARDEROBO ZA POMLAD IN POLETJE: stajlingi

Vir: https://into-mind.com, www.pinterest.com

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).