Teden restavracij

Pri trenutnem blazno hitrem življenjskem tempu je teden restavracij za našo družino sladek izgovor, da si vzamemo čas eden za drugega in si na kosilu ali večerji ob kulinaričnih dobrotah (zelo, zelo, zelo radi dobro jemo:P) izmenjamo novice iz našega dnevnega življenja. Spomladanski Teden restavracij 2016 je tokrat trajal od 11. do 20. marca, sodelujoče restavracije pa so nudile večinoma trihodne menije po ceni 16 evrov. Jedi, ustvarjalno sestavljene iz kvalitetnih, predvsem lokalnih, ekološko pridelanih sestavin, obiskovalcem sporočajo, da je slovenska kulinarika lahko resnično vrhunska. Poudarek je bil tudi na lepi, zanimivi in inovativni prezentaciji, kar je zame interesantno tudi s področja oblikovanja (z zanimanjem opazujem drzne kompozicije jedi, kreacije ter kombinacije različnih tekstur in barv).

Vedno sem hvaležna, da si lahko privoščimo takšne trenutke in skušam ceniti vsak skupno preživeti čas, ki še dodatno povezuje že tako močno povezano družino.

V petek smo izbrali večerjo v Hiši Denk v Zgornji Kungoti. Restavracija je zelo visoko ocenjena (na spletni strani Tedna restavracij s 6 od 6 zvezdic), glavni kuharski mojster pa je chef Gregor Vračko. Stavba je moderno prenovljena, kot glavna elementa pa se dopolnjujeta les in steklo. Notranjost je delovala toplo, domače, ambient je bil prijetno zatemnjen. Na krožnikih smo prepoznali le nekaj sestavin, niti ni bilo tako bistveno (pri predjedi smo vsi poznavalsko trdili, da jemo špinačo, dokler nam ni natakar povedal, da gre za čemaž.. upsii:D ). Že prezentacija jedi in izbira krožnikov ti narišeta nasmeh na obraz. Okusi pa so bili nadnaravni! Meni je bil predstavljen takole: Pozdrav iz kuhinje, Rolling stones, Carn(i)efex, Blood sugar sex magic (ja, po temle smo točno vedeli, kaj nas čaka.. NOT 😀 ) Hišo Denk si bom zapomnila po tem, da se želim čimprej vrniti in da je bila presežek med presežki.

V nedeljo pa smo se odpravili v Petrovče v Galerijo Okusov (ocenjena s 5 od 6 zvezdic), kjer sta chef Borut Jovan in sous chef Luka Gmajner pripravila pomlad s tržaškim lososom, domačega piščanca s chefovo spremljavo ter podpečanovo skuto z dobrotami iz babičine shrambe (meni smo vmes malo še razširili). Restavracijo opisujejo kot kombinacijo modernega in tradicionalnega, lokalnega in globalnega, urbanega in divjega (tudi pri MARTISE radi prepletava takšna in drugačna nasprotja). Lokacija je naravnost čudovita, saj je zraven veličastni baročni dvorec Novo Celje. Priporočam! =)

MARTISE outfitMARTISE outfitMARTISE outfit

Pri obisku restavracij, prireditev in drugih dogodkov velikokrat posežem po temle outfitu. Črn chic suknjič iz elastičnega rožasto teksturiranega materiala v kombinaciji z lahkotno nabranim šifonom ter satenirano fazono in pasom sem oblikovala ravno s tem namenom: imeti go-to oblačilni kos za svečane dogodke. Kadar pa si želim bolj športno-odštekane oprave, ga brez strahu kombiniram z raztrganimi  svetlo modrimi boyfriend jeans. Tokrat sem zraven oblekla ene mojih najljubših hlač (MARTISE jesen/zima 14-15). Bronasto svetleč sprednji del je v kombinaciji z elastičnim jerseyjem s premazom, ki je imitacija umetnega usnja. Res udoben stajling, ki pa deluje zelo elegantno (haha, elastičnost hlač je zelo praktična za večje pojedine. :P).

 

Imate v omari go-to outfit za posebne priložnosti?

Če je vaš odgovor ne, se lahko obrnete na naju in z veseljem vam bova pomagali priti do čim bolj univerzalnega, modnega in udobnega oblačila za različne dogodke. <3

Brez komentarjev

Pustite sporočilo

Vašega e-poštnega naslova ne bomo objavili.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Šmihelska cesta 1
3330 Mozirje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 – 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).