Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, shranjevanje in obdelavo osebnih podatkov, ki jih MARTISE zbira od vas, ko se naročite na prejemanje MARTISE e-obvestil (vabila na dogodke, promocije, novice, MARTISE izdelki …).

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Studio Urška Marolt s.p. (MARTISE)

Šolska ulica 28, 3330 Mozirje

Telefon: 041 637 884

e-mail: martise@martise.eu

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine MARTISE (e-obvestila, vabila na dogodke, promocije, novice, MARTISE izdelki …), morate izpolniti obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani MARTISE. Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in potrditvijo posredujete MARTISE (Studio Urška Marolt s.p.) naslednje kontaktne podatke:

Ime

Priimek

E-naslov

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, vabil na dogodke, promocij, obvestil, ostalih MARTISE izdelkov, na katere ste se naročili. E-novice bomo pošiljali do trikrat (3) mesečno. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti e-novic, vabil na dogodke, promocij, obvestil, ostalih MARTISE izdelkov.

Studio Urška Marolt s.p. spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, shranjevanju in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu MARTISE določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na MARTISE, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Studio Urška Marolt s.p. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodke, promocije in ostale MARTISE izdelke obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na MARTISE spletni strani na spletnih naročilnicah označite polje za dovoljenje pošilljanja e-novic ali izpolnete prijavnico za prejemanje e-novic. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo odjava, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od MARTISE oz. preko elektronske pošte na naslov: martise@martise.eu. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o MARTISE vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vpogled v vaše podatke lahko kadarkoli zahtevate preko elektronske pošte na naslovu martise@martise.eu.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: martise@martise.eu. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Studio Urška Marolt s.p. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (e-novic, vabil na dogodke, promocij, obvestil, ostalih MARTISE izdelkov), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani MARTISE in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v našem sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, Studio Urška Marolt s.p. izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na povezavi tukaj.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

– Google Chrome tukaj

– Internet Explorer tukaj

– Safari tukaj

– Firefox tukaj

– Opera tukaj

 

Izražanje mnenj / komentarjev uporabnika

Mnenja / komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene družbeni skupnosti uporabnikov.

Spletna stran MARTISE omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik, pred dokončno objavo jih odgovorne osebe za vsebino pregledajo.

Spletna stran MARTISE ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju odgovornih za spletno stran ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.

Odgovorno osebje spletne strani ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v skladu z poslovnim interesom podjetja Studio Urška Marolt s.p., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih, etičnih in moralnih ter avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje.

Te pravice se časovno neomejeno prenašajo na spletno stran MARTISE.

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Trnoveljska cesta 2a
3000 Celje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).