Postopek nakupa

1. Potrjeno naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme po elektronski pošti potrdilo o naročilu.

Od prejema potrditve ima v roku ene ure možnost naročilo preklicati.  Po preteku tega časa gre naročilo v obdelavo. Nabava spletne trgovine MARTISE preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma v izjemnih situacijah (napaka sistema, napačna zaloga) naročilo zavrne z obvestilom in navedenim razlogom.

Za preverjanje podatkov ali zagotovitev točnosti naročila, ima odpremna služba MARTISE kupca pravico poklicati ali kontaktirati preko elektronske pošte. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom MARTISE je na stopnji potrjenega naročila sklenjena.

2. Odposlano blago

Naročilo kupca ekipa spletne trgovine MARTISE praviloma pripravi in odpremi na pošto v roku 3 delovnih dni oz. izjemoma v daljšem času, o čemer predhodno obvesti kupca.

Dostava

1. Odpošiljatelj in poštna služba

Spletna trgovina MARTISE bo za odpremo blaga pooblastila Pošto Slovenije, z dostavnim časom max. 3 delovnih dni.  Svojo pošiljko boste tako prejeli najkasneje v 6 delovnih dneh od oddaje naročila.  V kolikor pošiljke v predvidenem času ne prejmete, nas nemudoma kontaktirajte.

Paket bo poleg naročenega blaga vseboval račun in obrazec za vračilo izdelkov.

2. Čas dostave – kdaj boste prejeli pošiljko

Blago, ki je naročeno v spletni trgovini MARTISE, gre na pot v najkrajšem možnem času, predvidoma najkasneje v 3 delovnih dneh. Spletna trgovina MARTISE bo za odpremo blaga pooblastila Pošto Slovenije, z dostavnim časom max. 3 delovnih dni.

Svojo pošiljko boste tako prejeli najkasneje v 6 delovnih dneh od oddaje naročila! V kolikor pošiljke v predvidenem času ne prejmete, nas nemudoma kontaktirajte.

3. Strošek dostave – nad 200 € je dostava BREZPLAČNA!

Strošek dostave je enoten za celotno Slovenijo in se ne razlikuje glede na vrednost naročila:

Poštnina znotraj Slovenije:

Vrednost naročila do 200,00 €  – poštnina do 5 kg znaša 4 € (DDV je vključen)
Vrednost naročila nad 200,00 € – poštnina BREZPLAČNA
Osebni prevzem v ateljeju MARTISE (Trnoveljska cesta 2a, 3000 Celje) – poštnina se ne obračuna, ni stroškov obdelave.

Poštnina države EU:

Vrednost naročila do 200,00 € – poštnina do 5 kg 20,83€ + DDV
Vrednost naročila nad 250,00 € – poštnina BREZPLAČNA

Poštnina za države izven EU:

Poštnina za države izven EU se obravnava individualno. Preko elektronske pošte vas bomo obvestili o strošku dostave in uredili potrditev naročila. Stroški carine niso vključeni, odgovornost zanje prevzema kupec.

Vračilo blaga ali zamenjava – izpolnite obrazec in označite svoje želje.

1. Vračilo blaga:

Potrošnik ima pravico v 15-ih koledarskih dneh od prevzema blaga odstopiti od pogodbe in vrniti izdelek.  Za prvi dan šteje dan po prejetju blaga. Blago, ki ga je kupec že prejel in od pogodbe odstopa, mora  vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15-ih koledarskih dni. (***)

Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.
Kupnino vam bomo povrnili v roku 15 koledarskih dni na TRR, ki ga boste vpisali v obrazec vračila in zamenjave. Pri vračilu artiklov, pri čemer so bila uporabljena sredstva iz promocijske kode (popust oz. darilni bon) spletne trgovine MARTISE, se sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo. Vrne se vplačan znesek, na TRR kupca.
Vrnitev prejetega blaga,se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Za več beri člen 43.-43.g. Zakon o Varstvu Potrošnikov.

2. Zamenjava blaga:

Potrošnik lahko v roku 15 koledarskih dni od prejema pošiljke artikel zamenja. Zamenjava je možna samo v primeru, da prejeto blago vrnjeno v stanju kot ga zahtevamo v svojih pogojih. (***)

Poštnino vračila blaga in vnovičnega pošiljanja krije kupec sam.

(***) Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži, nespremenjeni količini, z originalnimi obesnimi etiketami, razen v primeru, če ste blago/paket prejeli uničeno ali poškodovano, o čemer nas morate obvestiti in v primeru poškodovanega paketa na Pošti Slovenije oddati pritožbo.(**)

3. Postopek vračila ali zamenjave blaga:

Vaš paket je poleg naročenega blaga vseboval račun in obrazec za vračilo izdelkov, ki ga boste potrebovali ob vračilu ali zamenjavi izdelkov. Na njem se nahajajo navodila, ki jih pozorno preberite in pravilno vpišite vse potrebne podatke za vračilo.

Stroški poštnine ob vračilu ali zamenjavi so breme kupca, razen v primeru krivdnih okoliščin s strani MARTISE, o čemer nas morate predhodno obvestiti, kot je navedeno na obrazcu Vračila in zamenjave, ki ste ga prejeli skupaj z naročenimi izdelki.
V primeru vračila na podlagi krivde spletne trgovine MARTISE, boste pisno prejeli naše soglasje o vračilu izdelka na naše stroške. Izdelek morate vrniti preko Pošte Slovenije, pri čemer na SPREMNICO – obrazec za oddajo paketa, NE VPISUJETE VREDNOSTI ali ODKUPNINE, vpišete le naslovnika in pošiljatelja.

(**) VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK: V primeru, da ob prevzemu pošiljke opazite, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, sprožite postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili). Poštni uslužbenec bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Naslov za vračila in zamenjave  – kam lahko vrnem artikel?

Artikel morate vrniti v nespremenjeni in nepoškodovani obliki (beri prejšnji odstavek) preko Pošte Slovenije, na naslov:
MARTISE – Studio Urška Marolt s.p.
Trnoveljska cesta 2a,
3000 Celje

“vračilo MARTISE”

Priložite pravilno in popolno izpolnjen obrazec za vračilo in zamenjavo blaga, ki ste ga prejeli v paketu skupaj z računom in izdelki.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino in vpisano vrednostjo izdelka ne sprejemamo!

Reklamacije – rešuje sodni izvedenec

Spletna trgovina MARTISE je na pisno reklamacijo kupca dolžna odgovoriti  v 8-ih delovnih dneh.
Možnost uveljavljanja reklamacije je časovno omejeno in sicer od dneva nakupa do največ dveh let od prejema pošiljke, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Za dodatna vprašanja, nas pokličite na +386 41 637 884 ali nam pišete na martise@martise.eu.

Telefon: +386 41 637 884
E pošta: martise@martise.eu

Varnost podatkov – ali so moji podatki zaščiteni in varni?

Spletna trgovina MARTISE uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Studio Urška Marolt s.p.
Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.
Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Stroški pošiljanja – tabela

1. Naročila za Slovenijo
Vrednost naročila do 200,00 € nad 100 €
Poštnina do 5 kg 4,00 (z DDV) BREZPLAČNO
2. Naročila za države v EU
Vrednost naročila do 200,00 € nad 250 €
Poštnina do 5 kg 20,83 € + DDV BREZPLAČNO
3. Naročila za države izven EU
Vrednost naročila po dogovoru po dogovoru
Poštnina do 5 kg stopite v stik z nami stopite v stik z nami

Osebni prevzem (ni stroška pošnine):

Osebni prevzem v ateljeju MARTISE v Celju:

MARTISE – Studio Urška Marolt s.p.,
Trnoveljska cesta 2a,
3000 Celje

KONTAKT

Studio Urška Marolt s.p.
Urška Marolt
+386 41 637 884

Šolska ulica 28
3330 Mozirje

 

FOLLOW US ON

MARTISE ATELJE

Trnoveljska cesta 2a
3000 Celje

Delovni čas:
PONEDELJEK-PETEK
7.00 - 15.00

Ostali termini za stranke tudi po dogovoru
(041 637 884).